energimærkning.dk
En del af Danske Bygningssagkyndige

Energikonsulent

Skal du sælge eller udleje dit hus, sommerhus eller din andelsbolig, så er det lovpligtigt at få en energimærkning. Energimærkningen foretages af en energikonsulent, og kan laves i forbindelse med tilstandsrapporten. Energimærkningens formål er at begrænse forbruget af energi i danske boliger.

Når din bolig skal sælges, så er der en lang række papirer du skal have i orden. Nogle af disse er ikke lovpligtige, men en god idé, såsom eksempelvis en tilstandsrapport, mens andre er lovpligtige, og dermed nødvendige for at kunne sælge din bolig. En af disse lovpligtige papirer er energimærkningen. Energimærkningen foretages af en energikonsulent.

Energikonsulenten er uddannet af energistyrelsen, og er specialiseret i forskellige former for boligers energiforbrug. Når energikonsulenten gennemgår den bolig, så kan denne give den en anmærkning fra A til G, ligesom det kendes fra eksempelvis køleskabe eller andre produkter. Derudover kan energikonsulenten rådgive om forskellige forbedringer, der kan fortages ved boligen, således at den kan forbedre sin energimærkning.

Når energikonsulenten kommer på besøg, så er der en lang række ting du skal have klar. Det er blandt andet en BBR-ejermeddelelse, tegninger over huset og seneste årsopgørelser over el, vand og varme. Desuden så vurderer energikonsulenten varmeanlægget i forhold til de forskellige dele af ejendommens isoleringsgrad. Dette giver også mulighed for foreslå eventuelle foranstaltninger, der kan forbedre isoleringsgraden, og dermed give en bedre energimærkning, samt en økonomisk besparelse.

Der stilles forskellige krav til ejendommen alt efter hvilken en type ejendom det er. Er det et enkeltfamiliehus eller rækkehus, så skal huset mærkes enkeltvis. Er det et sommerhus beregnes energimærket på en billigere og simplere måde, hvilket giver mulighed for at udregne energibesparelse i særlig høj grad. Og er du beboer i en andelsbolig eller en ejerlejlighed, så skal du have besøg af en energikonsulent, der egner sig til energimærkning af særligt store ejendomme.

Energimærkningen er gyldig i fem år. Skal du sælge dit hus, så skal du ofte have lavet en tilstandsrapport samtidig. I sådanne tilfælde, kan det være værd at undersøge om den byggesagkyndige også fungerer som energikonsulent. Dette kan give besparelser, da du dermed behøver et besøg og ikke to.

Energikonsulenten er altså den fagperson, der er afgørende for hvorvidt du kan få en ordentlig energimærkning til din ejendom og dermed få det solgt. Sørg derfor at have alle relevante papirer klar når energikonsulenten kommer på besøg, og sørg for at få vist vedkommende alle de relevante dele af ejendommen. Alle faktorer er afgørende for den samlede vurdering af huset, og kan dermed give besparelser, både på kort og på længere sigt.

Bliv kontaktet

Bliv kontaktet indenfor 1 arbejdsdag, af lokale og erfarne byggesagkyndige.

Jeg er interesseret i

Kontaktoplysninger

Ejendommens beliggenhed

Vi har byggesagkyndige i hele landet

Indtast dit postnr så sætter vi dig i kontakt med vores lokale folk.

danmark