Energimærkning af ejerboliger og andelsboliger

Energimærkning af ejerlejligheder

Når en ejerlejlighed skal sælges, er det lovpligtigt at fremlægge en energimærkning for lejligheden. Energimærkningen udarbejdes dog for hele ejendomme hvis der er tale om et byggeri med flere etager.

Det er således ejerforeningen der har ansvar for at få udarbejdet et energimærke og som ejer af en ejerlejlighed kan du kræve dette overfor ejerforeningen, uden beregning (denne regel kan dog fraviges hvis der er lavet anden skriftlig aftale med ejerforeningen).

En energimærkning er gyldig i fem år og kan benyttes igen, når andre ejerlejligheder i bygningen sælges indenfor gyldighedsperioden.

Energimærkning og tilstandsrapport

Skal der udarbejdes et energimærke i forbindelse med salg af din ejerlejlighed så kan du med fordel bede den byggesagkyndige om samtidig at udarbejde en tilstandsrapport, for således opnå en besparelse i honoraret.

Vær opmærksom på, at i modsætning til et energimærke, så er en tilstandsrapport ikke lovpligtig, men dog en forudsætning for at tegne en ejerskifteforsikring.

Bestil energimærke af ejerlejlighed

Skal du have udarbejdet en energimærkning af din ejerlejlighed, så vil vi anbefale Danske Bygningssagkyndige, som er et landsdækkende netværk af uvildige byggesagkyndige:

 » Bestil energimærkning

Nyheder omkring energimærkning af ejerlejligheder

Esbjergs nye ishockey-arena bliver seks millioner dyrere - JydskeVestkysten(19/09 2017)


JydskeVestkysten
Esbjergs nye ishockey-arena bliver seks millioner dyrere
JydskeVestkysten
... mens etableringen af loungefaciliteterne vil blive forankret hos en privat part og juridisk optræde som en privat ejerlejlighed. Direktør for Børn & Kultur, Jørn Henriksen, Esbjerg Kommune, oplyser, at kommunen er midt i processen i forhold til at ...

and more » [læs mere]

Fem skattetips til nybagte ejere af forældrelejligheder - Randers Amtsavis(12/09 2017)


Randers Amtsavis
Fem skattetips til nybagte ejere af forældrelejligheder
Randers Amtsavis
En forældrelejlighed kan være løsningen på dit barns boligproblem, men den er samtidig indgangen til en helt ny tilværelse som selvstændig erhvervsdrivende, der kan rumme skattemæssige udfordringer.

[læs mere]

Erhvervsudlejningsejendom i Sydhavnen sælges - Børsen Online(10/09 2017)


Børsen Online
Erhvervsudlejningsejendom i Sydhavnen sælges
Børsen Online
Ejendommen er en erhvervsudlejningsejendom beliggende i Sydhavnen, meget tæt på motorvejsnetværk og Sydhavn S-togstation. Ejendommen er en ejerlejlighed og er beliggende i stueplan, 1. sal og kælder. Der er tre lejemål i stueetagen udlejet til hhv.

[læs mere]

Butiksejendom på bedste placering i populært center sælges - Børsen Online(04/09 2017)


Børsen Online
Butiksejendom på bedste placering i populært center sælges
Børsen Online
Ejendommen (ejerlejlighed nr. 9 og 10) er beliggende i Center Syd i Tranbjerg i et lokalt butikscenter, der servicerer Tranbjergs indbyggere og et stort opland. Centret er koncentreret om dagligvarebutikken Kvickly og senest REMA 1000 som de ...

[læs mere]

Investeringsejendom - fuldt udlejet - Børsen Online(02/09 2017)


Investeringsejendom - fuldt udlejet
Børsen Online
Alle lejligheder på 1. salen er udstykket i ejerlejligheder og fremstår i original pæn stand fra opførelsestidspunktet med pæne badeværelser i grå fliser og HTH-køkkener. Alle stuelejlighederne er pt. en samlet ejerlejlighed og der er i 2016 ...

[læs mere]

Markant domicilejendom sælges - Børsen Online(02/09 2017)


Børsen Online
Markant domicilejendom sælges
Børsen Online
Ejendommen har været kontordomicil for Sygeforsikringen "danmark". Ejendommen fremstår i velholdt stand udvendigt og fsv. angår stueplan. Ejendommen er en ejerlejlighed med ret til 10 parkeringspladser i ejendommens gård. Det vurderes, at bygningen ...

[læs mere]